Naš farmaceut savetuje

ovaj odeljak je namenjen korisnicima naših proizvoda ali i svima koji imaju nedoumice koje savet diplomiranog farmaceuta može otkloniti

 

 

Moderan način života, pored mnogih benefita ima i mnogo nedostataka. Jedan od njih jeste i nedostatak vremena za mnoge stvari, nažalost i za brigu o zdravlju te se neretko kasno javljamo lekaru, a preventive se većina nas ne seti gotovo nikad. 

Usled svih ovih okolnosti, često se pribegava „samolečenju“ koje može u najblažem smislu bez efekta a u onom ozbiljnom i jako štetno.

 

prva preporuka

Naša prva preporuka je da ne donosite zaključke o svom zdravstvenom stanju sami. Molimo Vas da se za svaku sumnju na bolest obratite svom lekaru. Jedino tako možete biti sigurni u to da ćete doći do adekvatnog rešenja za Vaše tegobe.

koliko možemo mi?

Farmaceut je najdostupniji zdravstveni radnik. Poznavanje lekova, njihovih mehanizama delovanja, interakcija, kontraindikacija, načina upotrebe, doziranja ali i bezbednosti kod kombinovanja lekova sa suplementima jeste zaista oblast kojom se pored ostalog najbolje vlada. Nedoumice koje možete imati u ovom smislu ćemo vrlo rado razrešiti.

KOJI JE ISPRAVAN PUT?

 

 

 

Pozivamo Vas da sprečite samolečenje i brigu o Vašem zdravlju prepustite stručnim licima. Samolečenje Vas može odvesti u veći problem u odnosu na onaj oji se inicijalno javio.

DIJAGNOZA

Vaš lekar će postaviti Vašu dijagnozu, ukoliko ona postoji. Da li će i koje dijagnostičke metode koristiti je isključivo njegova stručna procena.

Ukoliko sami donosite zaključke na osnovu prethodnih iskustava ili tudjih iskustava, na putu ste da napravite sebi ogromnu štetu.

Zato ispoštujte proceduru koja će po Vas biti bezbedna i korisna.

REDOSLED

ZDRAVSTVENA KULTURA i VASPITANJE

DEFINICIJE

 • ZDRAVSTVENO VASPITANJE JE PREVOĐENJE ZNANJA U ŽELJENI OBLIK PONAŠANJA (Grout)
 • ZDRAVSTVENO VASPITANJE JE BILO KOJA KOMBINACIJA
  ISKUSTVA UČENJA KOJA POMAŽU VOLONTERIMA
  PROMENE PONAŠANJA KOJE VODE DO BOLESTI (Greeen)
 • ZDRAVSTVENO VASPITANJE NIJE SAMO PROŠIRENJE
  ZDRAVSTVENE INFORMACIJE JE VEĆ AKTIVAN PROCES
  UČENJE KROZ ISKUSTVA. (SZO)

Zdravstveno vaspitanje je proces učenja i sticanja navika koje se primenjuju u životu i koje su društveno prihvatljive.

Zdravstveno vaspitanje se može posmatrati kao medicinsko-pedagoška disciplina, koja utiče na unapređenje i unapređenje zdravstvene kulture stanovništva.

Možemo reći da je zdravstveno vaspitanje kontinuirani proces između zdravstvenog radnika i zdravstvene ustanove s jedne strane i pojedinaca i grupa s druge strane, a ovaj proces omogućava sticanje navika, stavova i veština vezanih za zdravlje koje se primenjuju u svakodnevnom životu. život. Prema definiciji SZO, zdravstveno vaspitanje je proces aktivnosti i učenja zasnovan na iskustvu, koji omogućava ljudima da steknu kontrolu nad faktorima koji utiču na njihovo zdravlje.

NAČIN ISHRANE

Nauka je napravila značajne korakte u pravcu utvrđivanja šta je dobro a šta ne za naš organizam tako da se već dosta zna o tome kako se zdravo hraniti i izbeći mnoge bolesti. O tome je najadekvatnije posavetovati se sa nutricionistom koji će prilagoditi režim Vama u skladu sa stanjem i potrebama vašeg tela.

ODABIR VITAMINA

Uravnotežena raznovrsna ishrana predstavlja najbolji izvor životno važnih mikronutrijenata. Međutim, ako se iz nekog razloga ne hranite pravilno, korisno je razmisliti o dodatku ishrani. Imajte na umu da je svako od nas jedinstven, tako da ono što je nekome dobro ne mora uvek da odgovara i Vama. Naš savet je da se obratite stručnom licu koje će uzeti u obzir sve relevatne okolnosti vezane za Vas lično.

Često postavljena pitanja

Sve proizvode iz naše ponude možete pronaći u apotekama. Za ažuran spisak apoteka sa kojima sarađujemo kliknite OVDE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Садржај преклопника
Садржај преклопника
Садржај преклопника
Садржај преклопника
Садржај преклопника
Садржај преклопника
Садржај преклопника
Садржај преклопника
Štetnost pušenja se ne može uvek prepoznati testiranjem trenutne funkcije pluća, zato što pušenje uzrokuje dva veoma različita stanja, emfizem i/ili hronični bronhitis.

Rani stadijumi emfizema se NE MOGU detektovati na osnovu testova normalne funkcije pluća jer ovo stanje ne utiče na vašu sposobnost udisanja, utiče samo na vašu sposobnost izdisanja i na vazdušne vreće (alveole) na kraju bronhijalnih tubusa.

Rani stadijumi bronhitisa se mogu detektovati samo zbog zapaljenja tj.inflamacije i stvaranja mukusa (sluzi) u disajnim putevima.

“Disfunkcija mukusa izazvana dimom cigarete je kompleksna i nije u potpunosti shvaćena, ali uključuje štetne efekte na strukturu i funkciju aktivacije cilija EfbB receptora, smanjenje funkcije CFTR i proinflamatorne efekte koji povećavaju proizvodnju mucina uz smanjenje hidratacije i uklanjanja mukusa, tj.sluzi.”

The New England Journal of Medicine, 363(23), 2233-2247. 10. Fahy, J. V. & Dickey, B. F. (2010). Airway mucus function and dysfunction.

Stojimo Vam na usluzi. Budite slobodni da nas kontaktirate. Za Vas smo obezbedili kontakt formu koja olakšava komunikaciju.

U potrazi ste za poslom?

…probaćemo da napravimo „super spoj“.. Ukoliko ste farmaceut ili farmaceutski tehničar i u potrazi za poslom, pošaljite svoj CV na e-mail: kontakt@hypericum-multiservis.org.rs, a mi ćemo ga proslediti svim apotekama iz naše baze klijenata koje budu imale potrebu za zapošljavanjem, kako bi moli da Vas kontaktiraju. Jako je važno da u naslovu e-mail-a navedete samo dva podatka sledećim redosledom: obrazovanje i grad (primer farmaceut, Niš).

Ova usluga je besplatna.

Kliknite OVDE za više informacija

Scroll to Top